Horká hruška se zázvorem a skořicí. Drink jako stvořený pro sychravé dny
Poslední záchvěvy teplých slunečních paprsků jsou tytam. Dny se pomalu krátí a na úkor světla se nám tu roztahuje ponurá tma. Když už se vlezlá zima plíživě souká i pod kabát, chce to něco na zahřátí. Na nohy natáhnout huňaté ponožky a se šálkem teplého nápoje si zalézt pěkně pod deku. Máme pro vás recept na báječný čaj, kterým vaše prokřehlé tělo a unavená mysl určitě nepohrdnou.

Umíchejte si zázvorový energy booster. Zahřeje vás od hlavy až po paty
Padá na vás únava a třesete se zimou? Horká hruška s lehce pikantním kořením vás rychle prohřeje, povzbudí a postaví zase na nohy. Medově nasládlá hruška okořeněná štiplavým zázvorem, špetkou skořice a badyánem je rozhodně neodolatelnou kombinací.
Hruška
Hrušky jsou tradičním ovocem pozdního léta a podzimu. Mají hned několik benefitů, kvůli kterým by bylo škoda je přehlížet. Obsahují hodně vlákniny, vody a celou paletu vitamínů a minerálních látek. Hrušky jsou lehce stravitelné a mírně projímavé. Prospívají trávení, krevnímu tlaku i močovým cestám. Teplá hrušková šťáva nebo odvar ze sušených hrušek rychle zatočí se zimnicí.
Zázvor
Kořen zázvoru patří mezi nejpoužívanější koření vůbec. Oblíbený je v tradiční čínské medicíně i Ájurvédě. Posiluje imunitu, povzbuzuje trávení a řádně prohřívá tělo. Působí jako vzpruha celkové vitality. Zahání únavu a osvěžuje mysl. Zázvor je vhodný i při redukční dietě. Přispívá k metabolismu sacharidů a normální hladině krevního cukru. Na své si přijdou i dýchací cesty a kardiovaskulární systém.
Skořice
Stejně jako zázvor, i skořice prospívá trávení a příjemně prohřívá tělo. Podporuje zdravou chuť k jídlu, srdce i cévy, osvěžuje tělo i mysl a usnadňuje dýchání.
Badyán
Badyán je silně aromatické koření. Většinou si jeho vůni a chuť spojujeme s obdobím Vánoc, punčem a cukrovím. Podporuje zdravé trávení, chuť k jídlu i dýchání.
Horká hruška se zázvorem a skořicí

Na 4 šálky zahřívacího nápoje budete potřebovat
- 1 litr 100% hruškové šťávy
- 2 sáčky zázvorového nápoje od tianDe
- 2 celé skořice
- 2 hvězdičky badyánu
- podle chuti šťáva z citronu (na litr cca z 1/2)
- podle chuti med
Jak na to
- Hruškovou šťávu nalijte do menšího hrnce, přidejte skořici a hvězdičky badyánu.
- Přiveďte k varu a na mírném ohni nechte lehce probublávat cca 3 minuty.
- Odstavte z plotýnky a vmíchejte obsah sáčků se zázvorovým nápojem.
- Chuť drinku si podle svého dolaďte medem a šťávou z citronu.
- Podávejte ještě zahorka ozdobené plátky hrušky a celou skořicí.

Královské díky za tisíce vašich recenzí na Heurece
99%
zákazníků nás v dotazníku spokojenosti doporučuje na Heureka.cz. Celkem už máme přes 13 000 ověřených recenzí.
4.9 (z 5) je celkové hodnocení spokojenosti
