Království-tianDe.cz

Hledáte zaručený elixír mládí? Doplňte tělu chybějící kolagen

26.08.23 1050x přečteno

Kolagen, důležitá bílkovina lidského organismu. Co se děje s tělem, když ho máme málo?

Sdílet



Hledáte zaručený elixír mládí? Doplňte tělu chybějící kolagen

V mládí si s kvalitou pleti, vlasů a nehtů příliš starostí neděláme. Zamávat s jejich krásou a zdravím můžou přechodně rozbouřené hormony, špatný životní styl nebo onemocnění. Ovšem za optimálních podmínek a do určitého věku se pokožka i vlasy zvládnou samy rychle zregenerovat. Jejich zdravý vzhled má na svědomí důležitá bílkovina, která je přirozenou součástí našeho těla. Tou stavební součástkou v lidském organismu je kolagen.

Bílkovina našeho mládí, krásy a zdraví

Kolagenové vlákno je ryze živočišná, ve vodě nerozpustná, bílkovina. Tvoří ji sloučeniny dvou a více aminokyselin, takzvané peptidy. V lidském organismu funguje jako základní stavební hmota všech pojivových tkání. Bez kolagenu se neobejdou chrupavky, šlachy, zuby, kůže, nehty, vlasy ani oční rohovka. Pro zajímavost, kolagen tvoří zhruba 10 % z celkové hmotnosti člověka a asi 70 % lidské kůže. Do 25 let věku si organismus kolagen pro své potřeby vytváří sám. S přibývajícími roky ale tuto schopnost ztrácí a objevují se první známky stárnutí.

Varovné signály ztráty kolagenu

  • nadměrné padání vlasů
  • lámání vlasů a nehtů
  • drolení zubů
  • blednutí pokožky
  • vysychání pleti
  • prohlubování vrásek
  • povadání kontur obličeje
  • bolesti vazů a kloubů

Kolagen má na svědomí zdravý a mladistvý vzhled i správné fungování pohybového aparátu

U žen dochází k rapidní ztrátě zásob kolagenu s nástupem menopauzy. V té době se už většina potýká s viditelnými projevy stárnutí na svém obličeji. Tvář je takovým zrcadlem vnitřního zdraví. Odráží se v ní celkový stav organismu i to, jak jsme se na něm během života provinili. Úbytek kolagenu totiž urychluje i nezdravý životní styl, nadměrná fyzická zátěž či silové sporty. Tady by měli zpozornět zase muži. Pokud chcete zbrzdit negativní projevy stárnutí, v první řadě tedy udržujte a chraňte kolagen, který už v těle máte.

Co vyčerpává zásoby kolagenu

  • časté slunění
  • nedostatek spánku a stres
  • silové sporty a nadměrná fyzická zátěž
  • přílišná konzumace kávy
  • přemíra sacharidů ve stravě
  • kouření

Jak doplnit mizející kolagen? Nejlépe v nejúčinnější hydrolyzované formě

Dostat kolagen z potravin do pokožky není až tak jednoduché. Konzumovat zvířecí kůži, prorostlé maso, vývary či žvýkat želatinové bonbony na pokrytí ztrát v těle totiž většinou nestačí. Nativní (přírodní) kolagen je těžko stravitelný a jeho vstřebatelnost tak minimální. Naštěstí moderní věda nabízí možnosti, jak živočišný kolagen co nejlépe vytěžit. Využívá k tomu patentovanou technologii enzymového štěpení, tzv. hydrolýzu. Kolagen je rozložený na drobnější molekuly (peptidy) a tím se docílí jeho snadné vstřebatelnosti.

Dobrou zprávou je, že ztracený kolagen se dá doplňovat z externích zdrojů. Pro jeho správnou tvorbu je ale nezbytný i příjem vitamínu C. Zařaďte proto do stravy dostatek ovoce a zeleniny, které jsou na Céčko bohaté. Nebo rovnou sáhněte po doplňku stravy, který splňuje obojí.

Šetrné a účinné omlazení bez chirurgického skalpelu? Naším královským tipem je Kolagen s višňovou a granátovou šťávou

Aby se hydrolyzovaný kolagen cíleně dostal do všech koutů těla, je třeba ho doplňovat pravidelně a v dostatečném množství. S jedním kolagenovým sáčkem denně budete mít o jeho zásobu postaráno. Obsahuje čistě přírodní hydrolyzovaný hovězí kolagen s vysokou vstřebatelností. A to až z 80 %. Jako bonus vás navíc příjemně překvapí svou šťavnatou ovocnou chutí granátových jablek a višní. Jejich šťáva zajistí i potřebnou dávku vitamínu C.

Chcete si co nejdéle udržet mladistvý vzhled vaší tváře? Vyzkoušejte kosmetickou řadu Collagen Active

Kolagenová vlákna v pokožce obklopuje hydratační kyselina hyaluronová, se kterou tvoří pružnou síť. Díky tomuto spojení je pleť hladká, pevná a hydratovaná. Na obnovu proteinových vláken v pokožce se cíleně zaměřuje pečující kosmetická řada Collagen Active. Ta je kompletně postavená na bázi hydrolyzovaného kolagenu a nechybí ani zmiňovaná kyselina hyaluronová. Najdete v ní přípravky pro všechny fáze péče o pleť:

Hydrolyzovaný kolagen v přípravcích snadno proniká přes kožní bariéru pokožky, dobře se vstřebává a stimuluje syntézu vlastního kolagenu. Péčí s řadou Collagen Active docílíte výrazného omlazení pleti už během několika dnů.

Dopřejte své pleti omlazení jako z kosmetického salonu. Bezpečně, bezbolestně a v pohodlí domova

Omlazující pleťové krémy a séra působí většinou jen na svrchní části pokožky. Do hlubších vrstev kůže se dostanou mnohem snáz, když jim cestu zpřístupníte. Využijte výhod kosmetické procedury mezoterapie.

Hydrolyzovaný kolagen pro ruce jemné jako hedvábí

Podobnou rychlostí, jako uvadá obličej, stárne i pokožka na rukou. Dopřejte jim intenzivní omlazovací kúru. TianDe nabízí komplexní ošetření rukou ve třech krocích:

  1. Gelový peeling důkladně vyčistí pokožku rukou a připraví ji na další procedury. Jeho účinky jsou na základě ovocných AHA kyselin, které odstraňují odumřelé buňky a zrohovatělou vrstvu kůže. Obsažený olivový olej pokožku vyživuje a zjemňuje, aminokyseliny kolagenu jí zase dodají pružnost a životodárnou vláhu.
  2. Jemný scrub zajišťuje hloubkové čištění a masáž pokožky. Scrub s mořskou solí působí exfoliačně, prokrvuje a vyživuje pokožku rukou. Komplex tenzidů na pokožce vytváří lehkou vrstvu, která šetrně odstraní všechny nečistoty a zrohovatělou vrstvu kůže.
  3. Krém na ruce zesiluje účinek předchozích dvou kroků. Krém obsahuje hydrolyzované hedvábí a mléčný protein, který dokonale hydratuje, vyživuje, zjemňuje a chrání pokožku. Allantoin pak napomáhá hojení drobných poranění a zklidňuje podráždění pokožky.

Jak ji správně používat vám ukáže naše zákaznice Šárka

Nečekejte na první známky stárnutí. Pečujte o svou pokožku i pohybový aparát ještě za mlada

Pevné zdraví stojí na prevenci. Tou je samozřejmě i pestrá strava. Obohaťte svůj jídelníček o vitamíny, antioxidanty a další látky, které jsou pro správnou tvorbu kolagenu důležité.

Co v pestrém jídelníčku nesmí chybět

Antioxidant lykopen pomáhá produkovat kolagen a elastin. Najdete ho v červené zelenině, jako jsou rajčata, papriky, červené zelí a řepa.

Zelená zelenina jako špenát, zelí či listová zelenina. Je bohatá na vitamin C, který napomáhá správné syntéze kolagenu pro udržení zdraví celého pohybového aparátu. Nezbytné Céčko doplňujte i funkčním komplexem Citrokalcevit.

Tvorbu kolagenu podporují i omega-3 mastné kyseliny. Jejich významným zdrojem jsou ryby, vejce, semínka a ořechy.

Důležitá je pro tvorbu kolagenu překvapivě také síra. Ta je obsažená v mase, ve vejcích, kvašeném zelí nebo v brokolici.

Štítky

Nejoblíbenější

Konečně vám je můžeme prozradit! 2 novinky královských rozměrů

Konečně vám je můžeme prozradit! 2 novinky královských rozměrů

15. 1. 202449084x přečteno

Kouzlo přírody pro těžké, oteklé a unavené nohy? Známe recept

Kouzlo přírody pro těžké, oteklé a unavené nohy? Známe recept

8. 1. 202426081x přečteno

Líbil se vám tento příspěvek? Pošlete ho dál…



Největší prodejce kvalitních
produktů tianDe

Doprava zdarma při nákupu
nad 1 500 Kč

Dárky k nákupu nad 1 000 Kč
dle vašeho výběru

Pravidelné slevové akce
a soutěže o produkty

Staňte se součástí našeho království

#kralovstvi_tiande_official

Staňte se královnou

a získejte třetinu království k tomu

Přidejte se do klubu tianDe královen. 
Zaregistrujte se a zdarma dostanete 
VIP kartičku s tianDe ID, se kterou máte 
kdykoliv všechny produkty o 1/3 levnější.