Darujte k Vánocům kouzlo přírody pro těžké, oteklé a unavené nohy
31. 10. 2024 26383x přečteno
Potřebujete poradit? +420373700900 / info@kralovstvi-tiande.cz
01.10.24 267x přečteno
Seznamte se s riziky spojeným s užíváním mikrovlnné trouby. Vědecké studie ukazují, že negativně ovlivňují kvalitu potravin i vaše zdraví, pokud se používají nesprávným způsobem.
V dnešní uspěchané době jsou mikrovlnné trouby běžným zařízením v mnoha domácnostech. Staly se přirozenou součástí moderní kuchyně. Umožňují nám rychle a snadno ohřát jídlo, což je neocenitelné pro lidi s nabitým programem nebo rodinám s malými dětmi. Ale zamysleli jste se někdy nad tím, jak tento zdánlivě neškodný přístroj může ovlivnit vaše zdraví? Některé studie naznačují, že mikrovlnné trouby mohou mít závažné dopady na naše tělo, a to nejen prostřednictvím změn v kvalitě potravin, ale také vystavením škodlivému záření. Jiné studie přichází s výstupy, že mikrovlnné trouby jsou neškodné a ke ztrátě vitamínů či nutriční hodnotě dochází u potravin stejně jako při jiných formách tepelné úpravy.
Mikrovlnné trouby využívají elektromagnetické záření k ohřevu jídla, což na první pohled vypadá jako efektivní způsob, jak rychle servírovat teplé pokrmy. Nicméně, právě tento proces ohřevu dle některých studií vede k degradaci některých klíčových živin. Jemné molekulární struktury vitamínů, jako jsou vitamíny skupiny B, a fytonutrienty jako antokyany a flavonoidy, jsou částečně nebo úplně zničeny. Minerály, jako je hořčík, vápník a zinek, zůstávají do značné míry neovlivněny. Ostatní vitamíny a další živiny, které jsou pro naše zdraví klíčové, mohou být významně redukovány.
Některé studie naznačují, že používání mikrovlnné trouby může vést k nedostatku živin a zároveň k přejídání se potravinami s vysokým obsahem kalorií, ale nízkým obsahem živin. To může přispět k epidemii obezity a dalším chronickým nemocem, jako jsou cukrovka, srdeční choroby a dokonce i některé druhy rakoviny. Mikrovlnky mohou také vytvářet škodlivé chemické látky v potravinách, které mohou být karcinogenní nebo narušit trávení a imunitní systém.
Některé z nedávných vědeckých studií poukazují na následující rizika spojená s konzumací potravin připravených v mikrovlnné troubě:
Pokud vám záleží na zdravé výživě a chcete si být jisti, že udržujete maximální nutriční hodnotu vašich pokrmů, zkuste omezit používání mikrovlnné trouby. Zvažte alternativy, jako je vaření na sporáku, v troubě nebo použití parních hrnců, které uchovávají více živin a nezpůsobují takové poškození potravin.
Když přeci jen někdy budete ohřívat jídlo v mikrovlnné troubě, dejte přednost skleněnému nádobí či keramice před škodlivým plastem, u kterého je uvolňování mikročástic vědecky podloženo.
Pamatujte, že kvalita jídla, které jíte, má přímý vliv na vaše zdraví. Dejte přednost metodám přípravy jídla, které podporují vaše zdraví.
Darujte k Vánocům kouzlo přírody pro těžké, oteklé a unavené nohy
31. 10. 2024 26383x přečteno
Usnadněte si vánoční úklid! Máme pro vás pár tipů
30. 10. 2024 1369x přečteno
Největší prodejce kvalitních
produktů tianDe
Doprava zdarma při nákupu
nad 1 500 Kč
Dárky k nákupu nad 1 000 Kč
dle vašeho výběru
Pravidelné slevové akce
a soutěže o produkty
Staňte se součástí našeho království
a získejte třetinu království k tomu
Přidejte se do klubu tianDe královen.
Zaregistrujte se a zdarma dostanete
VIP kartičku s tianDe ID, se kterou máte
kdykoliv všechny produkty o 1/3 levnější.