Království-tianDe.cz

Chraňte zdraví svých zubů i celé ústní dutiny. Nejdůležitější je prevence

05.02.24 2465x přečteno

Staráte se o zvé zuby i ústní dutinu?

Sdílet



Staráte se o své zuby správně? Každodenní péče o zuby a dásně má být rutinou. Nestačí vzít do ruky kartáček a pastu. Důležitý je komplexní přístup. Jak jednou dovolíte bakteriím načnout zubní sklovinu, už zub bez vrtání a výplně nejspíš nezachráníte. Pokud se nechcete ošidit o krásný a zářivý úsměv, berte péči o ústní dutinu opravdu vážně a stejnou péči aplikujte u svých dětí. 

Do péče o zuby se pusťte dřív, než přiletí zoubková víla

Dřív se tradovalo, že na mléčných zubech houby záleží. Naštěstí věda od dob našich prababiček pokročila. Dnes už víme, že základ pro zdraví zubů se staví už od prořezávání prvního mléčňáku. Učte své děti každodennímu rituálu ústní hygieny už od batolecího věku. S prvními příkrmy totiž přichází čas na péči o zoubky.

Zubní kartáčky od Království tianDe jsou ideální volbou při nácviku čištění

Jejich silikonové štětinky jsou jemné a měkké, takže nepoškrábou ani citlivé dětské dásně. Velkou výhodou je odnímatelná hlava kartáčku, která umožňuje flexibilně upravit jeho sklon. Snadno s ním vyčistíte i spodní část zadních zubů.

Na citlivé zuby si vezměte uhlí

Využijte čistící sílu speciálního kartáčku s bambusovým uhlím. Jeho ultratenké štětinky šetrně a efektivně odstraňují plak, leští zubní sklovinu a zároveň masírují dásně. Díky své jemnosti a tloušťce lehce proniknou i do špatně přístupných míst. Černé uhlí se odjakživa používá jako silný čistící prostředek. Pravidelným používáním černého kartáčku docílíte šetrného vybělení zubů.

Zapomeňte na čas. Správné čištění neurychlíte

Zuby si čistěte alespoň 2x denně, ideálně však po každém jídle. Na kartáček naneste zubní pastu o velikosti hrášku. Každý zub čistěte zvlášť. Nikdy na kartáček netlačte. Nejde o to sedřít plak a nečistoty ze zubů silou. Důležitá je vytrvalost. Měkké štětiny kartáčku se postarají o celý zub a bezchybně ho očistí. Odměnou za čas vám budou zdravé zuby i dásně a zářivý úsměv.

Naučte se používat mezizubní kartáčky a nit

Použitím kartáčku ústní hygiena nekončí. Každý zub má pět ploch, které je třeba vyčistit. Je nutné odstranit plak a zbytky jídla i z těžko přístupných míst mezi zuby. S tím si většinou klasický kartáček neporadí. Špatně vyčištěný mezizubní prostor může být příčinou onemocnění dásní. Na řadu tak přichází použití nitě a mezizubních kartáčků. Na úzký prostor mezi předními zuby si vezměte nit a na zadní mezizubní kartáček. Ze začátku může docházet ke krvácení dásní, ale nenechte se tím odradit. Krvácení po čase odezní.

Jak na správnou techniku čištění

1) Začínejte od předních řezáků horní čelisti. Štětinky přiložte kolmo na zuby pod úhlem 45 stupňů.
2) Krouživými pohyby jemně pucujte povrch zubů a dásní. Postupujte od předních zubů po zadní.
3) Přejděte na vnitřní stranu zubů a očistěte je stejným způsobem. Je důležité udržet po celou dobu čištění štětinky na rozhraní zubu a dásně.
4) Poté čistěte kousací plochy zubů. A celý proces opakujte i u spodní čelisti.
5) Utrhněte si kousek zubní nitě a prostrčte ji mezi přední zuby. Čistěte tahem od shora dolů a také do stran   obtažením zubu.
6) Vemte si k ruce mezizubní kartáček. Jeho tloušťku zvolte podle velikosti mezer. Prostrčte kartáček do prostor
mezi zadními zuby a několikrát jím pohybujte zepředu dozadu.
7) Hygienu úst pak zakončete výplachem dutiny ústní vodou.

Navštěvujte pravidelně zubaře a dentální hygienu

Navštěvujte svého zubaře alespoň dvakrát ročně na pravidelné preventivní kontroly, které umožní odhalit potíže zavčas. Zubař vám může udělat rentgen vašich chrupů a může včas odhalit prasklinku nebo zárodek kazu. Včasné zachycení obtíží je prevencí vzniku zánětu a prohlubování kazů a tím i následného trhání zubů. 

Neopomínejte ani pravidelné návštěvy dentální hygieny. Profesionální čištění zubů a odstranění zubního kamene předchází vzniku potíží se zuby a dásněmi, jako jsou paradontóza, záněty dásní a odhalené krčky. 

Dentální hygiena odhaluje a řeší jiné potíže než zubní lékař. Tyto dvě služby se doplňují.

Zubní pasty Království tianDe jsou jedničkou na cestě za krásným úsměvem a zdravými dásněmi

Máte citlivé zuby, zanícené dásně nebo skvrny z pití čaje a kávy? Na každý zubní neduh a pro krásné zuby bez kazů máme jednoho čistícího specialistu. Vaše zuby si berou na starost vyladěné kombinace výtažků z bylin a aktivních látek.

Síla ženšenu pro silné dásně a zdravé zuby

Tato pasta s výtažky z ženšenu posiluje tkáně paradontu díky peptidům s fibroblastovým růstovým faktorem. Má komplexní účinek na ústní dutinu. Aktivuje metabolické procesy v paradontu, přispívá k potlačení zánětlivých procesů v dásních. Urychluje regeneraci poškozených tkání, brání vzniku zubního kazu. Obsahuje peptidy, výtažky z heřmánku, kořene lékořice, ženšenu, oleje z hroznových jader a máty peprné.

Bambusová sůl si poradí se zatvrzelým zubním kamenem

Zubní kámen se tvoří z nánosů plaku. Ten je sice zpočátku měkký, ale postupně ve vrstvách na zubech zkamení. Extrakt z bambusu je vynikajícím absorbentem, který zuby plaku a kamene zbaví.

Zuby jako perličky. Blýskněte se úsměvem hollywoodských hvězd

Časté popíjení kávy, červeného vína nebo černého čaje se brzy projeví na zubní sklovině. Zažloutnutí i nevzhledných skvrn se zbavíte bělící zubní pastou. S lehkostí odstraní i ty nejodolnější skvrny.

Máme i jednoho specialistu pro juniory

Dětská zubní pasta Prodental šetrně pečuje o zoubky těch nejmenších. Přináší ochranu mléčným i stálým zubům. Osvěžující jablečnou chuť si malé děti zaručeně oblíbí.

Jak konzumací ovlivnit zdraví zubů?

Omezte konzumaci cukru: Snižte konzumaci sladkých potravin a nápojů, které mohou způsobit zubní kaz. Pokud konzumujete něco sladkého, pokuste se následně vyčistit zuby, nebo alespoň propláchnout ústa čistou vodou pro neutralizaci kyselého pH.

Nekuřte a omezte konzumaci alkoholu: Kouření a nadměrná konzumace alkoholu mohou poškozovat zuby a dásně. Pokuste se tyto zlozvyky omezit nebo přestat.

Pijte hodně vody: Voda pomáhá udržovat ústní dutinu vlhkou a snižuje riziko tvorby zubního kamene, protože neutralizuje kyselé pH v ústech.

Dbajte na celkovou zdravou stravu: Stravujte se vyváženě a konzumujte potraviny bohaté na vitamíny a minerály, které jsou pro zdravé zuby důležité.

Doplňujte potřebný vápník: Klíčový minerál, který chrání zubní sklovinu a je prevencí tvorby zubního kazu.  Dostatečný příjem vápníku může pomoci prevenci zánětů dásní a onemocnění paradentózy.

Zdraví zubů a dásní ovlivníte nejen správnou péčí. Zaměřte se i na vyváženou stravu a dostatečný příjem vitamínů i minerálních látek. Omezte zbytečný cukr, zařaďte do jídelníčku zdravé tuky, bílkoviny a komplexní sacharidy.

Štítky

Nejoblíbenější

Konečně vám je můžeme prozradit! 2 novinky královských rozměrů

Konečně vám je můžeme prozradit! 2 novinky královských rozměrů

15. 1. 202449076x přečteno

Kouzlo přírody pro těžké, oteklé a unavené nohy? Známe recept

Kouzlo přírody pro těžké, oteklé a unavené nohy? Známe recept

8. 1. 202426081x přečteno

Líbil se vám tento příspěvek? Pošlete ho dál…



Největší prodejce kvalitních
produktů tianDe

Doprava zdarma při nákupu
nad 1 500 Kč

Dárky k nákupu nad 1 000 Kč
dle vašeho výběru

Pravidelné slevové akce
a soutěže o produkty

Staňte se součástí našeho království

#kralovstvi_tiande_official

Staňte se královnou

a získejte třetinu království k tomu

Přidejte se do klubu tianDe královen. 
Zaregistrujte se a zdarma dostanete 
VIP kartičku s tianDe ID, se kterou máte 
kdykoliv všechny produkty o 1/3 levnější.