Království-tianDe.cz

Čokoládová panna cotta s višňovou omáčkou

26.08.23 991x přečteno

Tenhle dezert je hříšně dobrý, ale do pekla vás nedostane.

Sdílet



Čokoládová panna cotta s višňovou omáčkou

Panna cottu už jste nejspíš někdy ochutnali. Slavná smetanová sladkost totiž bývá v repertoáru i těch nejdražších restaurací. My ale v tianDe trochu kouzlili a její tradiční recepturu jsme ještě o něco povýšili. Naše čokoládová panna cotta s višňovou omáčkou nejenže skvěle chutná, ale navíc prospívá i kráse a zdraví.

Dvě ingredience, které byste v panna cottě nečekali

Do čokoládové panna cotty jsme zamíchali kyselinu hyaluronovou a višňovou omáčku posílili hydrolyzovaným kolagenem. Obě ingredience jsou totiž klíčové pro udržení zdravé a mladistvě krásné pleti.

Čokoládová panna cotta

(Recept na 2 porce)

  • 300 ml smetany ke šlehání
  • 3 plátky želatiny
  • 40 g cukru
  • 30 g tmavé čokolády (volitelně)
  • 2 nápoje s kakaem a kyselinou hyaluronovou

Plátky želatiny namočíme na cca 10 minut do studené vody a necháme nabobtnat. Smetanu s cukrem a nalámanou čokoládou dáme do kastrůlku a přivedeme k varu. Odstavíme z plotýnky a vmícháme nápoj s kakaem a kyselinou hyaluronovou. Nabobtnalou želatinu vyždímáme a rozmícháme ji v horké čokoládové směsi. Nalijeme do skleniček a dáme alespoň na 6 hodin ztuhnout do ledničky.

  1. Než budete nalévat panna cottu do skleniček, předem je vypláchněte studenou vodou, nebo vymažte nějakým chuťově neutrálním olejem. Dezert vám pak půjde po ztuhnutí ze sklenic lépe vyklopit.
  2. Před vyklepnutím nejdřív uvolněte okraje panna cotty ostrým nožem. Tím se odlepí od stěn skleničky. Sklenku pro jistotu ponořte na pár vteřin do horké vody a panna cotta z ní pak snadněji vyklouzne.
  3. Pokud se vám ji ani tak nedaří bezchybně vyjmout, podávat se dá samozřejmě i ve skleničkách :)
  4. Sázkou na jistotu jsou pak silikonové formičky, třeba ve tvaru muffinů. Z nich panna cottu vyklopíte úplně hladce.

Višňová omáčka

  • 200 ml červeného vína (pro nealko verzi šťávu z červeného ovoce)
  • 50 g cukru
  • kousek celé skořice
  • 2 ks hřebíčku
  • 100 g mražených nebo kompotovaných višní
  • 1 plátek želatiny
  • 2 sáčky Kolagen s višňovou a granátovou šťávou

Po ztuhnutí panna cotty si připravíme višňovou omáčku. Plátek želatiny necháme stejně jako u panna cotty nabobtnat. Ostatní ingredience, kromě kolagenových sáčků, dáme na nepřilnavou pánev a přivedeme k varu. Necháme cca 3 minuty mírně probublávat. Sundáme z vařiče, vyjmeme skořici a hřebíček a vmícháme višňovou šťávu s kolagenem a želatinu. Necháme chvilku zchladnout a nalijeme na panna cottu. Můžeme dozdobit jedlými květy, plátky kokosu nebo kousky oříšků.

Přejeme vám dobrou chuť :)

Štítky

Nejoblíbenější

Konečně vám je můžeme prozradit! 2 novinky královských rozměrů

Konečně vám je můžeme prozradit! 2 novinky královských rozměrů

15. 1. 202449084x přečteno

Kouzlo přírody pro těžké, oteklé a unavené nohy? Známe recept

Kouzlo přírody pro těžké, oteklé a unavené nohy? Známe recept

8. 1. 202426081x přečteno

Líbil se vám tento příspěvek? Pošlete ho dál…



Největší prodejce kvalitních
produktů tianDe

Doprava zdarma při nákupu
nad 1 500 Kč

Dárky k nákupu nad 1 000 Kč
dle vašeho výběru

Pravidelné slevové akce
a soutěže o produkty

Staňte se součástí našeho království

#kralovstvi_tiande_official

Staňte se královnou

a získejte třetinu království k tomu

Přidejte se do klubu tianDe královen. 
Zaregistrujte se a zdarma dostanete 
VIP kartičku s tianDe ID, se kterou máte 
kdykoliv všechny produkty o 1/3 levnější.