Království-tianDe.cz

Neničte své vlasy. Jak o ně pečovat v létě?

26.08.23 1011x přečteno

V létě jsou naše vlasy více namáhané horkem, které z vlasů vypařuje potřebnou vlhkost. Suchým a lámavým vlasům předejdete správnou péčí.

Sdílet



V létě věnujeme nejvíce pozornosti zlátnoucí pokožce. Nechceme se spálit nebo nerovnoměrně opálit. Málokdo z nás se ale stejnou měrou zajímá o zdraví vlasů, které během letních měsíců trpí. Přitom i je spaluje intenzivní slunce a připravuje je o důležité živiny. 

Co vlasy v létě nejčastěji ohrožuje?

1. Ostré a intenzivní slunce

2. Slaná a chlorovaná voda

3. Časté mytí a fénování vlasů

4. Nedostatek času na péči

Dopřejte svým vlasům hydrataci a výživu z aloe vera, ženšenu, kamélie a arganového oleje

Aloe Vera obnovuje strukturu vlasů

Ženšen zvyšuje odolnost vlasů

Arganový olej posiluje zdraví vlasů

Jak se o vlasy správně starat? Stačí dodržovat pár jednoduchých pravidel

Ve velkých vedrech se z vlasů vypařuje vlhkost, takže jsou rychle suché a snadno se lámou. Dochází k porušení jejich struktury a tím přichází o cenné živiny. V letních měsících se proto vyplatí věnovat kadeřím trochu více péče. Běžnou vlasovou kosmetiku byste v tomto období měli nahradit vyživujícími a regeneračními přípravky.

1. Připravujte vlasy na léto s předstihem

Objednejte se pár týdnů před létem ke kadeřníkovi a nechte si vlasy zastřihnout. Kratší délka je oživí. Pokud máte husté vlasy, prospěje jim prostříhání. Ať se před přicházejícími vedry odlehčí.

2. Během léta pravidelně posilujte regeneraci a hydrataci vlasů

V létě se z vlasů vypařuje voda. Musíte je proto hydratovat častěji, než ve zbylých měsících. Posílíte tím jejich odolnost a zdraví. Tomu neprospívá častý kontakt s vodou, pískem a chlorem.

Zvýšenou regeneraci jim zajistíte pomocí hydratačních a regenerujících masek, které se aplikují 1x – 2x týdně. Vyzkoušet můžete i různé balzámy a oleje. Jen pozor na konzistenci, ať je hutnými přípravky zbytečně nezatížíte. Skvělé jsou třeba tyhle:

3. Chraňte vlasy před sluncem stejně jako kůži a oči

Zkuste si na léto pořídit klobouk, který vlasy ochrání stejně jako sluneční brýle oči nebo opalovací krém kůži. Zamezíte tím zbytečnému vysušování. Pokud žádný klobouk neseženete, než vyjdete na slunce, ošetřete vlasy olejovou esencí nebo nastříkejte vlasy ochranným sprejem. Lidem s dlouhými vlasy pomůže i stažení vlasů do drdolu, který chrání konečky. Nebo jakýkoliv účes, kde je alespoň část vlasů ukryta pod ostatními.

Braňte i vlasy před UV zářením, které je připravuje o důležité proteiny. Působením tepla se vlas otevře a je náchylnější k poškození. Dochází totiž k narušení jeho přirozené ochranné vrstvy. Vlasy jsou pak křehčí, méně odolné a častěji se lámou. Každý den byste do nich měli vtírat malé množství oleje. Vlasy ho hned pohltí a uzavřou se. Tím se zvýší jejich obranyschopnost a zároveň jim dodáte potřebné živiny a vitamíny. Výsledkem jsou lesklé a pevné vlasy.

4. Pečujte nejen o vlasy, ale i vlasovou pokožku

Kromě vlasů nezapomínejte ani na vlasovou pokožku, která se může začít loupat. Velmi účinná je vlasová mezoterapie, která dostane výživné látky hlouběji do pokožky hlavy. Tak zůstane hydratovaná a snáz si udrží svůj ochranný štít. O mezoterapii se víc dozvíte tady.

5. Radikální změnu barvy nechte raději na podzim

Barvíte si vlasy? Kadeřníci v létě doporučují permanentní barvou dobarvovat jen kořínky. V délkách jen tónovat a dodat tím vlasům lesk. Výsledná barva se vlivem sluníčka stejně mění, takže nemá cenu podstupovat radikální změny. S těmi počkejte po dovolené. 

6. Po koupání v moři nebo bazénu si důkladně vlasy umyjte

Po vykoupání si je umyjte šamponem a vymyjte z nich pořádně sůl i chlór. O hloubkové vyčištění vlasů a vlasové pokožky se postará detoxikační šampon z černého uhlí, který působí jako mikropeeling. Vyčistí z vlasů a pokožky veškeré nečistoty včetně vodního kamene i zbytků stylingu. 

V ideálním případě by měla následovat vyživující maska, ale na koupališti nebo na pláži na to není moc času a prostoru. V takových situacích pomůže i rychlejší kondicionér, který napomáhá rozčesávání vlasů. 

7. Hydratační styling 

Vlasy chraňte před tepelnou úpravou i prudkým sluncem. Olejová esence na vlasy v kapslích mimo ochrany dodá dáte lesk a výživu. 

Vlasy můžete nechat volně uschnout a pomocí spreje z Aloe Vera vytvořit beach vlny. Stačí sprej nastříkat do ručníkem vysušených délek a pomačkat vlasy v dlaních. 

Připravte na léto nejen svou pokožku, ale i vlasy. Používejte během horkých dní hydratační a vyživující vlasovou kosmetiku, která zvýší jejich obranyschopnost. Vaše vlasy pak zůstanou i pod náporem nejsilnějších slunečních paprsků zdravé, lesklé a hebké. 

Štítky

Nejoblíbenější

Konečně vám je můžeme prozradit! 2 novinky královských rozměrů

Konečně vám je můžeme prozradit! 2 novinky královských rozměrů

15. 1. 202449084x přečteno

Kouzlo přírody pro těžké, oteklé a unavené nohy? Známe recept

Kouzlo přírody pro těžké, oteklé a unavené nohy? Známe recept

8. 1. 202426081x přečteno

Líbil se vám tento příspěvek? Pošlete ho dál…



Největší prodejce kvalitních
produktů tianDe

Doprava zdarma při nákupu
nad 1 500 Kč

Dárky k nákupu nad 1 000 Kč
dle vašeho výběru

Pravidelné slevové akce
a soutěže o produkty

Staňte se součástí našeho království

#kralovstvi_tiande_official

Staňte se královnou

a získejte třetinu království k tomu

Přidejte se do klubu tianDe královen. 
Zaregistrujte se a zdarma dostanete 
VIP kartičku s tianDe ID, se kterou máte 
kdykoliv všechny produkty o 1/3 levnější.