Království-tianDe.cz

Mistr světa v raftingu doporučuje tianDe

26.08.23 889x přečteno

Přečtěte si příběh vrcholového sportovce, který své zkušenosti ze světa sportu a poznatky o těle předává dále ve své rehabilitační a masérské praxi. Jak se dostal k tianDe a které produkty si oblíbil?

Sdílet



Víězslav Hric je bývalý mistr světa a sedminásobný mistr Evropy v raftingu, profesionální masér a terapeut, příznivec tradiční medicíny a uživatel tianDe ve své terapeutické praxi.

Co mistra světa v raftingu přivedlo do tianDe?

Co byly tvé první zkušenosti s tianDe?

S tianDe jsem se seznámil asi před rokem, kdy se mi do ruky dostaly hřejivé náplasti, které jsem používal pro klienty. Na podzim 2022 jsem vyzkoušel detoxikaci jater od tianDe a to rozhodlo, že jsem se začal zajímat o další produkty.

A jaké byly tvé pocity po podzimním detoxu?

Po podzimním detoxu se mi velmi ulevilo. Jenže krátce na to, co jsem detoxikaci skončil, byly Vánoce a s tím spojená strava a to bylo znát i na mém těle. V půlce ledna jsem začal dělat očistu a posílení ledvin a močových cest a od té doby se cítím daleko lépe. Nyní na jaře jsem dělal opět jarní očistu jater. Musím říct, že mi kůry pomohly z těla odstranit únavu a navrátila se síla a vitalita.

,,V půlce ledna jsem začal dělat očistu a posílení ledvin a močových cest od tianDe a od té doby se cítím daleko lépe".

Cesta od profesionálního sportovce k profesionálnímu masérovi

Jak ses dostal ke své profesi maséra a terapeuta a co tě k tomu vedlo?

Bavilo mě poznávat svoje tělo a jeho limity a pokud něco známe, tak to můžeme i lépe ovlivňovat. Tak jsem začal studovat a zkoumat tělo v praxi, abych byl zdravý a výkonný. Postupem času to začalo zajímat více lidí a tak jsem začal s masážemi a terapiemi.

Koukala jsem na tvé webové stránky s nabídkou terapeutických služeb a velmi mě zaujalo, že také dbáš na celostní pohled na člověka a opíráš se o tradiční medicínu.

Ano, je to tak. Dívám se na člověka co nejkomplexněji a z praxe jsem zjistil, že nás ovlivňují opravdu detaily. Proto se co nejvíce snažím propojit tělo, psychiku, stravu, fyziologické nastavení, regeneraci, spánek a řadu dalších faktorů. 

Kdy jsi začal takhle o tělu uvažovat a co tě k tomu vedlo?

Ve vrcholovém sportu okolo sebe vidíte, jak lidi dřou a jejich výkonnost se zlepšuje a neustále posouvají hranice. A právě tady jde vidět, jak málo stačí, aby byl člověk úspěšný, nebo naopak léta tréninku neuplatnil. Vidíte jak je důležitá psychika, která může i velmi trénovaného jedince vyřadit, jak je důležité nastavení těla při tréninku, kdy při nesprávné technice dochází k přetížení a u sportovců často k vážným problémům. Takže takto jsem začal uvažovat už brzy při sportu, samozřejmě jsem byl mladý a často jsem to neposlouchal a dělal úplně něco jiného :)

S jakými potížemi za tebou klienti nejčastěji dochází?

Musí říct, že je ta škála hodně široká. Nejčastěji chodí s problémy pohybového aparátu a to bedra, krk, kyčle, kolena. Někteří chodí preventivně na uvolnění, což mám rád, protože tito lidé si uvědomují, že za své zdraví jsou zodpovědní. S těmito lidmi se velmi dobře pracuje. Naštěstí v dnešní době je takových lidí stále více, a tak když klient má nějaké problémy a dostane doporučení a vidí, že to funguje a pomůže od bolesti, tak to je radost. 

Sportovní terapeut Víťa Hric radí, jak se udržovat v dobré kondici


Měl bys nějaké rady pro naše čtenáře, jak se udržovat v dobré kondici?

Jednu jednoduchou. Pokud člověk chce být v kondici, musí dělat všechno aby v kondici byl, ani o trochu více či méně. ::::)))) To je odpověď. Co? : )

Každý jsme jiný, proto je potřeba se poznat a upravit si život podle sebe. Je dobré poznat, co nám vyhovuje a to dělat. Často žijeme v zaběhlých vzorcích, které nás můžou brzdit a nedovolí nám se vyvíjet. Když to vezmu do sportu, tak znám mistra světa, který potřeboval 4 fázový trénink denně a jeho tělo to vydrželo a potřeboval to. A pak dalšího, který tento systém zkusil a vůbec mu to nevyhovovalo, a když se vrátil ke svému původnímu tréninku, tak se výsledky dostavily.

V první řadě je dobré si uvědomit, že naše tělo je naprogramováno k lokomoci, takže pohyb je naše přirozenost. Velmi důležité je jak jsme u pohybu nastavení. V průběhu života jsme se vzdálili od své přirozenosti a tak často hledáme, co je pro nás dobré a vhodné. A to je dobře :)

Jednoduchá rada: Pokud něco bolí, tak nás tělo upozorňuje, že něco není dobře nastavené. Hledejte pohyb bez bolesti v dobrém nastavení. Na radu nějakého trenéra: teď to bolí tak to sílí, si dejte pozor!!!

Další stránka je odpočinek, ten je velmi důležitý k dlouhodobé kondici. Většinou chceme být rychle ve formě a pak moc tlačíme na pilu.

Strava a doplňky výživy jsou moc důležité, ty dovedou výkon, ŽIVOT posunout na obě strany.

Psychická hygiena je pro mne taky moc důležitá, pomáhá mi uvolňovat vzorce, které mě brzdí, práci se strachem a další.

,,Jednoduchá rada: Pokud něco bolí, tak nás tělo upozorňuje, že něco není dobře nastavené. Hledejte pohyb bez bolesti v dobrém nastavení. Na radu nějakého trenéra: teď to bolí, tak to sílí, si dejte pozor!!!"

Produkty tianDe Víťa používá i ve své praxi

Používáš produkty tianDe ve své praxi pro klienty? 

Ano. Po tom, co jsem zažil na sobě a vyzkoušel, že fungují, tak je používám a doporučuji. Používám hřejivý gel Orthophyt a chladivý Slaviton, fytonáplasti pro zmírnění bolesti Wutong a Jian Kang, turmalínové pásy na bedra i kolena, detoxikační kůry.

Doporučil bys produkty tianDe čtenářům? Případně které a proč, na jaké obtíže?

Určitě bych doporučil. Výrobky jsou komplexní a líbí se mi, jak se navzájem doplňují a vytvářejí harmonické prostředí v celém organismu. Dovedou pomoc s dlouhodobými problémy, které se jinak těžko řeší.

Rozhodně bych doporučil detoxikaci. Organismus, který je vyčištěný, tak může přirozeně fungovat a imunitní systém pak má energii na to aby bylo tělo silné a vitální.

Turmalínový pás mi také moc pomohl na posílení a stabilizaci ledvin. Od té doby mě bedra vůbec netáhnou.

Slaviton, tak ten používám, jak na sebe, tak na klienty a je opravdu velmi přínosný.

Orthophyt je další gel, který ve své praxi používám denně.

Objednal jsem další výrobky, tak po vyzkoušení, rád napíšu ;) 

Pojďme se podívat na tvou sportovní kariéru

Mohl bys nám říci ještě o své sportovní kariéře?

Celý život jsem sportoval, v 6 letech jsem začal chodit do kanoistiky a u ní jsem aktivně vydržel do 30 let, kdy už nebyl čas na každodenní trénink. Zároveň jsme už jezdili závody na raftech v kategorii R4 a R6 a u raftu jsem zůstal do 2021. Během toho jsme procestovali svět a dovezli jsme pár medailí. Ze sportu mám ještě rád lezení po skalách, turistiku, běžky, snowboard.

Vidím, že co se týče tvých sportovních úspěchů, jsi dost skromný. Můžeš nám přesně říci, jaké mistrovské medaile jsi získal? A co považuješ za svůj největší sportovní úspěch?

V kanoistice jsme byli juniorští mistři světa v hlídách. Na raftech jsme mistři světa 2011 na Kostarice ve slalomu a stříbrní v kombinaci. V roce 2017 jsme se v Japonsku na Mistrovství světa umístili jako třetí jak ve slalomu, tak v kombinaci. Od roku 2000-2020 jsme se stali 7x mistry Evropy a 16x vícemistry Evropy. 

Nejvíce si vážím zlaté medaile z Kostariky.

Kam zajít za Víťou pro úlevu od bolesti či uvolňující masáž?

Víťo, pokud by se k tobě čtenáři chtěli přihlásit na terapii, kde tě najdou a jaké služby nabízíš? 

Provozovnu mám v Olomouci. Veškeré potřebné informace včetně kontaktu najdou na mém webu www.vitamasaze.cz.

Nabízím široké služby: Shiatsu masáž, Masáž lávovými kameny, Breussovu masáž, Reflexní terapii, Dornovu metodu

Doufám, že se vám rozhovor s Víťou líbil a spolu s námi se těšíte na další testování a sdílení zkušeností z rukou odborníka.

Víťo, moc ti děkujeme :) 

Štítky

Nejoblíbenější

Konečně vám je můžeme prozradit! 2 novinky královských rozměrů

Konečně vám je můžeme prozradit! 2 novinky královských rozměrů

15. 1. 202449084x přečteno

Kouzlo přírody pro těžké, oteklé a unavené nohy? Známe recept

Kouzlo přírody pro těžké, oteklé a unavené nohy? Známe recept

8. 1. 202426081x přečteno

Líbil se vám tento příspěvek? Pošlete ho dál…



Největší prodejce kvalitních
produktů tianDe

Doprava zdarma při nákupu
nad 1 500 Kč

Dárky k nákupu nad 1 000 Kč
dle vašeho výběru

Pravidelné slevové akce
a soutěže o produkty

Staňte se součástí našeho království

#kralovstvi_tiande_official

Staňte se královnou

a získejte třetinu království k tomu

Přidejte se do klubu tianDe královen. 
Zaregistrujte se a zdarma dostanete 
VIP kartičku s tianDe ID, se kterou máte 
kdykoliv všechny produkty o 1/3 levnější.