Království-tianDe.cz

Jak pečovat o pleť během podzimu? Přizpůsobte změnám počasí svou kosmetiku

26.08.23 806x přečteno

Léto je za námi a je třeba pleť připravit na podzimní čas.

Sdílet



Jak pečovat o pleť během podzimu? Přizpůsobte změnám počasí svou kosmetiku

Letošní podzim se ohlásil závanem deštivých dnů a vlezlými mlhavými rány. S padajícími listy tak přilétá i téma, jak pečovat o pleť v chladném a větrném počasí. Během sychravých dnů už si nevystačíte pouze s hydratací a výživou. Chlad, vítr, suchý vzduch i občasné ranní mrazíky pokožku snadno poškodí. I kvůli častým přechodům ze zimy do vytopených místností dostává pořádně zabrat. Proto je třeba ji posílit a ochránit.

Vrstvěte

Podobně jako oblékáte své tělo, s příchodem chladných dnů zahalte i svou pleť do více pečujících vrstev. Pokud ji chcete přes podzim udržet šťavnatou a krásnou, řiďte se základním manuálem o třech krocích.

1. Hydratujte

2. Vyživujte

3. Chraňte

Myslete na to, že každý typ pleti má trochu odlišné nároky

Péče, která sedí lépe suché pleti, nebude vyhovovat té se sklonem k akné. Jednoduchý návod, jak určit svůj typ pokožky, najdete v článku Jak poznat svůj typ pleti. Až budete mít jasno, mrkněte se na naše cílená doporučení:

Stejně jako padající listí na podzim rychle usychá i pleť

Prvním krokem k udržení mladistvého vzhledu je zajistit větrem a chladem namáhané pleti vodu. S chladnějším počasím se automaticky vytrácí i chuť hasit žízeň. O to víc myslete na pitný režim. Dodat kožním buňkám vláhu je potřeba zevnitř i zvenčí. Efektivní zásobování pleti vodou si vezmou na starost hydratační tonika i intenzivní zvláčňující krémy. 

Prachem a smogem zanešená pleť prosí o pomoc

Během podzimu létá po ulicích nejen vybarvené listí. Připravte se i na občasné dávky koncentrovaného smogu. Částečky prachu na pleť přilnou jako na mucholapku. Jediná cesta, jak je z obličeje zase "odlepit", je jeho důsledné každodenní čištění. Vyzbrojte se proti náletu polétavých nečistot některým z čistících hrdinů, kteří vás jich zbaví.

Chcete si co nejdéle zachovat letní bronzové opálení? Vyhněte se peelingu a raději sáhněte po šetrnějším čistícím gelu.

Hydratace a výživa v jednom? Zaměřte se na séra

Přináší extra porci hydratace a výživy v koncentrované podobě. Množství aktivních látek v pleťovém séru je totiž v průměru až 10x vyšší, než v denních a nočních krémech. Stačí pak jedna aplikace a výsledek je hned znát.

6 nesporných výhod používání séra

  • je vysoce koncentrované
  • lehkou konzistenci
  • snadno se vstřebává
  • je efektivní a zabírá rychle
  • snadno se vrství
  • neucpává póry

Braňte pleť před chladem a větrem

Když venku fouká jako o život, pokožka zpomaluje přirozenou tvorbu mazu a je pak mnohem sušší než v teplých měsících. Nebojte se do podzimní péče o pleť zapojit hutnější výživné krémy. Ty pokožku zabalí do teplého kabátu a před nepříznivým počasím ji ochrání. Vysušení pleti zabrání výtažky z hlemýždě nebo tuk ze vzácného hada Mamushi.

Nepodceňujte podzimní slunce

Nespoléhejte na to, že se ostré slunce někam odporoučelo. I během podzimu dokáže svými paprsky obličej spálit. Spolehněte se na účinnou každodenní ochranu před škodlivým zářením a používejte pleťové krémy s ochrannými UV filtry. Paprsky odrazí i tonální pudry a korekční přípravky.

Věnujte speciální ochranu i svým rtům

Vyhněte se bolestivým prasklinkám na jemné pokožce rtů. Jejich narušená pokožka je totiž mnohem náchylnější k tvorbě nepříjemných oparů. Balzámy od tianDe obsahují rostlinné vosky a přírodní oleje, které ochrání rty před vysoušením a popraskáním.

Zažeňte známky únavy. TianDe kosmetika vaše oči rozsvítí

Se změnou času a brzkým stmíváním obvykle přichází i podzimní únava. Ta se jako první ukáže na vašem obličeji. Pokožka kolem očí je mnohem tenčí než na jiné části obličeje, proto se únava projeví právě tam. Na otoky i tmavé kruhy pod očima pro vás máme unikátní regenerační sérumrozjasňující masku z kolagenu. Růžové rybičky i maska na oči jsou mistry v boji proti únavě a známkám stárnutí. A nejsou to jediné produkty.

Co se zašedlým obličejem? Vraťte mu barvu

Během podzimu ztrácí pokožka svou přirozeně šťavnatou barvu. Chybí jí čas strávený na čerstvém vzduchu i nedostatek vitamínů. Prohřejte pokožku barevným světlem. Pravidelná masáž photonerem pleť rozzáří i v podzimním šeru.

Spolu s fotonerem vyzkoušejte třeba peptidovou slupovací masku. Vytáhne z pórů nahromaděné nečistoty, vyrovná tón i strukturu pleti a dopřeji ji příjemnou regeneraci. 

Užívejte si nejbarevnější období roku. Choďte do přírody a zhluboka dýchejte čerstvý vzduch. Ten je totiž zaručeným životabudičem pro zdraví i krásu pleti.

Štítky

Nejoblíbenější

Konečně vám je můžeme prozradit! 2 novinky královských rozměrů

Konečně vám je můžeme prozradit! 2 novinky královských rozměrů

15. 1. 202449076x přečteno

Kouzlo přírody pro těžké, oteklé a unavené nohy? Známe recept

Kouzlo přírody pro těžké, oteklé a unavené nohy? Známe recept

8. 1. 202426081x přečteno

Líbil se vám tento příspěvek? Pošlete ho dál…



Největší prodejce kvalitních
produktů tianDe

Doprava zdarma při nákupu
nad 1 500 Kč

Dárky k nákupu nad 1 000 Kč
dle vašeho výběru

Pravidelné slevové akce
a soutěže o produkty

Staňte se součástí našeho království

#kralovstvi_tiande_official

Staňte se královnou

a získejte třetinu království k tomu

Přidejte se do klubu tianDe královen. 
Zaregistrujte se a zdarma dostanete 
VIP kartičku s tianDe ID, se kterou máte 
kdykoliv všechny produkty o 1/3 levnější.