Království-tianDe.cz

4 kroky ke krásné pleti, které vám zaberou jen 7 minut

30.03.24 5094x přečteno

Jednoduchý postup, jak dosáhnout krásné pleti.

Sdílet



Když potkáte někoho s krásnou pletí, také vás zajímá recept, jak dosáhnout podobných výsledků? Většina z nás pečuje o pleť pravidelně tak, že si večer a ráno umyje obličej a aplikuje krém. Ti důslednější možná ještě použijí tonikum. Nechceme v koupelně trávit zbytečně moc času, takže děláme jen to, co je nutné. A výsledky nikde.

Tajemství krásné pleti spočívá v důkladné a pravidelné péči. Čím dříve začnete, tím lépe

Recept na krásnou a zdravou pleť je přitom dávno známý. Jen se bohužel nikde neučí a leckdy ho neznají ani naše maminky. Pojďme si tedy říct, jak na to. Začněte diagnostikou své pokožky. Zvládnete ji rychle i doma. Umyjte si ráno obličej čistou vodou a nechte pleť 20 minut být. Nepoužívejte žádné čistící ani jiné pleťové přípravky. Sledujte, jak se pokožka chová. Malý test vám ukáže, do které kategorie spadá.

  • Suchá pleť (začne se stahovat, nepříjemně napínat, objeví se šupinky)
  • Normální pleť (nebude se dít vůbec nic zvláštního)
  • Smíšená pleť (mastí se T-zóna, čelo nebo nos)
  • Mastná pleť (mastí se vám většina obličeje)

Když víte, jaký typ pleti máte, můžete přistoupit k nové ranní i večerní rutině. Ta vaší pleti vrátí mladost a svěžest. Následující 4 kroky provádějte každý den. Opakujte je ráno i večer.

1. krok: každý den začněte i skončete důkladným vyčištěním pleti

Čištění pleti se netýká jen lidí, kteří se líčí. Pokožku si musíme pečlivě čistit všichni. V noci totiž naplno regeneruje a ráno potřebuje řádnou očistu. Přes den se na ní zase usazuje spousta nečistot (venkovní prach, pot apod.) Čistící mléka a gely je odstraní i s přebytečným mazem a make-upem. Jaké přípravky pro první fázi čištění použít? 

  • Čistící krémy pro sušší pleť (mají hustší konzistenci)
  • Čistící gely pro normální a mastnější pleť (jsou lehčí)

Jak si pleť správně čistit? 

Pokud se líčíte, začněte klasicky odlíčením. Potom přichází na řadu čistící gel nebo mléko. Trochu přípravku vymáčkněte na namočenou houbičku nebo vatový tamponek. Krouživými pohyby pak očistěte pleť na obličeji, krku a dekoltu. Nikdy ji nedrhněte silou, ale spíše jemně masírujte. Vyhněte se jen očnímu okolí. Následně pokožku opláchněte vodou.


Na čištění pleti potřebujete vhodné houbičky. Promasírují pokožku a do hloubky ji vyčistí

Přírodní konjac houbička jemně a důkladně čistí póry, proto je ideální i pro čištění velmi citlivé pokožky. Po použití ji vždy propláchněte čistou vodou, nebo properte s intimním gelem. Potom ji zavěste za šňůrku, aby mohla uschnout. Pokud ji necháte ležet na umyvadle, můžou se v ní začít množit bakterie.

Počítejte také s tím, že časem přirozeně ztvrdne. Ale nemusíte hned kupovat novou. Stačí ji před použitím nechat chvíli v misce s vodou, kde zase hezky změkne. Konjac houbičky můžete střídat se silikonovými. Ty krásně napění čistící gel, postarají se o jemný peeling i příjemnou masáž pleti


2. krok: čištění pleti dokončete s pomocí tonika nebo pleťové vody

Po prvním omytí je potřeba pokožku dočistit a tonizovat. Pleťovou vodou nebo tonikem očistěte celý obličej, oční okolí, krk i dekolt. Odstraníte tak poslední zbytky nečistot a make-upu. Pak si nalijte pár kapek tonika na prsty a jemně je vtlačte do pleti. Dosáhnete vyšší hydratace. 
 

Šetřete svou peněženku i přírodu. Vyzkoušejte naše houbičky na vícero použití

Namísto vatových tamponků můžete používat mycí houby z celulózy. Mají tvrdou texturu a v balení jich najdete 12. Jednu houbičku si vezměte a dejte ji do vody. Za chvíli krásně změkne. Uvidíte, že je na dotyk mnohem příjemnější než klasické vatové tampony. Po použití houbičku umyjte a nechte usušit. Vydrží vám déle než 3 měsíce


3. krok: připravte pleť na přísun aktivních látek

V předposledním kroku musíte vytvořit podklad pro krém. Tvoří ho různá séra, emulze nebo vyživující gely, které můžete střídat podle libosti. Vždy je aplikujte až na dokonale vyčištěnou a tonizovanou pleť. Určitě se nebojte vrstvit.

Jen pozor na jednu důležitou věc: přípravky na obličej nepatří na oční okolí. Kůže je tady velmi jemná a křehká, proto potřebuje krémy a séra s lehčí konzistencí. Na oční okolí vždy používejte přípravky jemu určené. Dobrá zpráva ale je, že produkty na oční okolí můžete používat i na obličej.

Gely Botolux dopřávejte pleti každý den

Hrášek gelu nanesete ráno a večer na celý obličej, kromě očního okolí. Pokud s gely Botolux začínáte, vyzkoušejte nejdříve ten stříbrný.

Séra na obličej i oční okolí "Rybičky" stačí 3x týdně

Obsahují 40 % hydrolyzovaného hedvábí, přírodní oleje a jsou bez konzervantů. Ustřihněte jedné rybičce "ocásek", vytlačte tekutinu na prsty a naneste na obličej/oční okolí. Séra můžete střídat s dalšími vyživujícími gely a emulzemi.

Emulze připraví pleť na důkladnou hydrataci

Intenzivně hydratují pokožku, vrací jí pevnost a pružnost. Emulze fungují jako podklad, nedají se proto používat namísto pleťových krémů. Můžete je střídat se séry na obličej. 


4. krok: každodenní péči uzavírají pleťové krémy

Celou proceduru zakončete nanesením pleťového krému. Krém z krabičky nabírejte speciální špachtličkou. Z té ho přeneste na hřbet ruky a teprve potom nanášejte na obličej nebo oční okolí. Tím zabráníte tomu, aby se do krému dostaly bakterie a nečistoty.

První přichází na řadu oční okolí. Křehká pokožka kolem očí potřebuje pravidelnou hydrataci

Jak přípravky na oční okolí správně používat? Krémy i séra se nikdy nenanáší na víčko (pohyblivou oblast oka). Vždy je lehkým poklepáním nanášejte pouze pod obočí, postupujte po kosti směrem k uchu, přes vějířkovité vrásky až do oblasti pod okem. Nikdy jemnou pokožku nenatahujte. Je tak křehká, že by se mohla porušit. 

Teď už jen pleťový krém na obličej, krk a dekolt. A máte hotovo

Pleťový krém si vybírejte podle toho, co vaše pleť aktuálně potřebuje. Sáhnout můžete po hydratačním, vyživujícím, omlazujícím nebo regeneračním. Respektujte také dobu, pro kterou je určen (denní, noční, univerzální). V této fázi už si pokožka z krémů dokáže vzít maximální množství aktivních látek. Kdybyste krém nepoužili, pleť nedostane potřebnou hydrataci a výživu. Pleťové krémy ucelenou péči přirozeně uzavírají


Zbytek života nemusíte trávit v koupelně. Tyto 4 kroky vám zaberou jen 7 minut

Zmíněné postupy opakujte každé ráno i večer. Vaše pokožka pak dostane to, co opravdu potřebuje. Až si všechny kroky zažijete, zaberou vám zhruba 7 minut. Za den vás péče o pleť vyjde na necelých 15 minut. Krásná pleť vám ale zůstane napořád.

Štítky

Nejoblíbenější

Konečně vám je můžeme prozradit! 2 novinky královských rozměrů

Konečně vám je můžeme prozradit! 2 novinky královských rozměrů

15. 1. 202449084x přečteno

Kouzlo přírody pro těžké, oteklé a unavené nohy? Známe recept

Kouzlo přírody pro těžké, oteklé a unavené nohy? Známe recept

8. 1. 202426081x přečteno

Líbil se vám tento příspěvek? Pošlete ho dál…



Největší prodejce kvalitních
produktů tianDe

Doprava zdarma při nákupu
nad 1 500 Kč

Dárky k nákupu nad 1 000 Kč
dle vašeho výběru

Pravidelné slevové akce
a soutěže o produkty

Staňte se součástí našeho království

#kralovstvi_tiande_official

Staňte se královnou

a získejte třetinu království k tomu

Přidejte se do klubu tianDe královen. 
Zaregistrujte se a zdarma dostanete 
VIP kartičku s tianDe ID, se kterou máte 
kdykoliv všechny produkty o 1/3 levnější.