Vánoční čokoládová panna cotta s višňovou omáčkou

Panna cottu už jste nejspíš někdy ochutnali. Slavná smetanová sladkost totiž bývá v repertoáru i těch nejdražších restaurací. My ale v tianDe trochu kouzlili a její tradiční recepturu jsme ještě o něco povýšili. Naše čokoládová panna cotta s višňovou omáčkou nejenže skvěle chutná, ale navíc prospívá i kráse a zdraví.
Obrazek

Dvě ingredience, které byste v panna cottě nečekali

Do čokoládové panna cotty jsme zamíchali kyselinu hyaluronovou a višňovou omáčku posílili hydrolyzovaným kolagenem. Obě ingredience jsou totiž klíčové pro udržení zdravé a mladistvě krásné pleti.
Čokoládová panna cotta s višňovou omáčkou

Pusťme se do dezertu

Čokoládová panna cotta

(Recept na 2 porce)
 
Plátky želatiny namočíme na cca 10 minut do studené vody a necháme nabobtnat. Smetanu s cukrem a nalámanou čokoládou dáme do kastrůlku a přivedeme k varu. Odstavíme z plotýnky a vmícháme nápoj s kakaem a kyselinou hyaluronovou. Nabobtnalou želatinu vyždímáme a rozmícháme ji v horké čokoládové směsi. Nalijeme do skleniček a dáme alespoň na 6 hodin ztuhnout do ledničky.
Vánoční čokoládová panna cotta s višňovou omáčkou
Tip
  1. Než budete nalévat panna cottu do skleniček, předem je vypláchněte studenou vodou, nebo vymažte nějakým chuťově neutrálním olejem. Dezert vám pak půjde po ztuhnutí ze sklenic lépe vyklopit. 
  2. Před vyklepnutím nejdřív uvolněte okraje panna cotty ostrým nožem. Tím se odlepí od stěn skleničky. Sklenku pro jistotu ponořte na pár vteřin do horké vody a panna cotta z ní pak snadněji vyklouzne.
  3. Pokud se vám ji ani tak nedaří bezchybně vyjmout, podávat se dá samozřejmě i ve skleničkách :)
  4. Sázkou na jistotu jsou pak silikonové formičky, třeba ve tvaru muffinů. Z nich panna cottu vyklopíte úplně hladce.

Višňová omáčka

  • 200 ml červeného vína (pro nealko verzi šťávu z červeného ovoce)
  • 50 g cukru
  • kousek celé skořice
  • 2 ks hřebíčku
  • 100 g mražených nebo kompotovaných višní
  • 1 plátek želatiny
  • 2 sáčky Kolagen s višňovou a granátovou šťávou
Po ztuhnutí panna cotty si připravíme višňovou omáčku. Plátek želatiny necháme stejně jako u panna cotty nabobtnat. Ostatní ingredience, kromě kolagenových sáčků, dáme na nepřilnavou pánev a přivedeme k varu. Necháme cca 3 minuty mírně probublávat. Sundáme z vařiče, vyjmeme skořici a hřebíček a vmícháme višňovou šťávu s kolagenem a želatinu. Necháme chvilku zchladnout a nalijeme na panna cottu. Můžeme dozdobit jedlými květy, plátky kokosu nebo kousky oříšků.
 
 
Přejeme vám dobrou chuť :)

Královské díky za tisíce vašich recenzí na Heurece

99%
zákazníků nás v dotazníku spokojenosti doporučuje na Heureka.cz. Celkem už máme přes 13 000 ověřených recenzí.
4.9 (z 5) je celkové hodnocení spokojenosti
Ověřeno zákazníky
Ověřeno zákazníky
Shop roku 2020 Shop roku 2020 Shop roku 2020 Shop roku 2019 Shop roku 2018
Cena SHOP ROKU pro TianDe