Novinky ze světa odměn a dárků na Království tianDe!
7. 10. 2024 483x přečteno
Potřebujete poradit? +420373700900 / info@kralovstvi-tiande.cz
26.08.23 1120x přečteno
Svátky jsou ideálním časem pro spojení rodiny nasávání vánoční atmosféry a užívání si dobrého jídla. V tomto blogovém článku najdete inspiraci a tipy na netradiční sváteční dobroty, které si zamiluje celá vaše rodina.
Vánoce nejsou jen dárky a stromeček. Je to čas setkávání s přáteli a rodinou. Chvíle, kdy se můžeme sejít u jednoho stolu a společně si užít jedinečnou sváteční atmosféru. Blýskněte se před návštěvou jako dokonalí hostitelé. Připravte slavnostní pohoštění, které hostům vykouzlí úsměv na tváři. S našimi tipy a recepty budete za mistra teplé i studené vánoční kuchyně. I když třeba nejste ve vaření a pečení úplní profíci.
Tahle klasika nejspíš nechybí na žádném svátečním stole. Dají se připravit naslano i nasladko, v tradiční variantě s pečivem i v odlehčené verzi bez něj. Buďte ve zdobení kreativní a zkuste je letos trochu jinak. Fantazii se meze nekladou. Rohlíkem sice nic nezkazíte, ale je to trochu nuda. Vybrané dobroty servírujte třeba na paprice nebo plátku okurky. Spodky jednohubek můžete vykrojit i z různých druhů celozrnných chlebů. U hostů s nimi rozhodně zazáříte.
Jaké by to byly Vánoce bez nějaké rybí speciality? Grilované kousky lososa v sezamovém kabátku si zamilují malí i velcí. Hodí se na jednohubky i do salátu a chutnají teplé i studené.
Na lososa v sezamu budeme potřebovat:
Nejdříve si připravíme marinádu. Vyšleháme společně med, balsamico, teriyaki, olivový olej a limetkovou šťávu. Lososa si pokrájíme cca na 2 cm kostičky a ty naložíme do marinády. Necháme asi půl hodinky odpočívat. Kousky lososa přendáme do zapékací mísy, posypeme sezamem a pečeme 15 minut v předehřáté troubě na 200 °C.
Mezi svátky se někdy stane, že vám na dvěře zaklepe nečekaná návštěva. I když v tu chvíli nemáte čerstvě napečeno, zachovejte klid. Nápadité pohoštění se dá naservírovat i do deseti minut.
1) Sázka na jistotu je obložený talíř. Naaranžujte na něj pestré druhy sýrů, kvalitních uzenin a proložte je pestrobarevnou zeleninou.
2) Pořiďte si do zásoby různé oříšky, krekry, olivy a sušené ovoce. Ty stačí rozdělit do mističek a zobání k welcome drinku máte hotové.
Zapečené žampiony jsou výbornou pochoutkou za tepla i za studena. Podáváme je ozdobené lístkem čerstvé bazalky.
Co si připravíme na zapečené žampiony:
Z očištěných žampionů odstraníme nožičky, ty dáme stranou. Hlavičky rozložíme na plech s pečícím papírem a pomažeme olivovým olejem. Slaninu nakrájíme nadrobno a smícháme s nastrouhaným sýrem a nakrájenou cibulkou. Do směsi přidáme pokrájené nožičky žampionů, podle chuti okořeníme solí, pepřem a rozdrceným tymiánem. Směsí plníme žampiony, navrch dáme plátek cherry rajčátka nebo olivy a dáme péct do předem rozpálené trouby. Pečeme cca 30 minut při 180 °C.
Pomazánky jsou skvělé na chlebíčky, jednohubky i jako dipy k čerstvé a pečené zelenině. Stačí nakrájet mrkev, papriku, řapíkatý celer nebo salátovou okurku na hranolky a můžete podávat. Na pečení se pak nejvíc hodí batáty, celer a mrkev. Zeleninové hranolky rozložte na pečící papír, pokapejte olivovým olejem a pečte cca 20 minut při 180 °C.
Očištěnou dýni zbavíme semínek, nakrájíme na měsíčky, posypeme tymiánem a zakapeme olivovým olejem. Pečeme cca 30 minut při 180 °C. Přendáme do mísy, osolíme, opepříme, přisypeme slunečnicová semínka a vše dohladka rozmixujeme. Dochutíme lahůdkovým droždím a zjemníme smetanou. Dýňová pomazánka je výborná teplá i studená.
Avokádo rozkrojíme a vyjmeme z něj pecku. Lžící vydlabeme dužinu, dáme do misky a vidličkou rozmačkáme. Rajčata a cibulku pokrájíme na drobno a smícháme s avokádem. Přidáme prolisovaný česnek, olivový olej, na drobno nasekaný koriandr, šťávu z limety a okořeníme. Guacamole nejlépe chutná vychlazené.
Málokdo si asi dokáže představit Vánoce bez vůně skořice, zázvoru, čokolády a vanilky. Na řadu proto přichází cukroví. My jsme trochu kouzlili a vymazlili jsme sladkosti i z vybraných tianDe ingrediencí. Nepotřebujete žádné speciální kulinářské dovednosti. Recepty jsou jednoduché a časově nenáročné. Do příprav bez obav zapojte i malé děti.
Z čeho budeme péct:
Co s tím vším uděláme:
Nejste zrovna mistři ve sladkém pečení? To vůbec nevadí. I cukrovinky se dají připravit bez dlouhého postávání u pečící trouby. Takovou rychlovkou jsou třeba sušené švestky a datle, které jen naplníte svým oblíbeným ořechovým krémem a obalíte v roztavené čokoládě.
Co budeme potřebovat:
Co s tím vším uděláme:
Horké kořeněné ovoce skvěle doplní zmrzlinu, sladký koláč i grilovaný steak. Dá se připravit z manga, jablek, hrušek, pomerančů, borůvek i malin. Kombinovat můžete podle libosti.
Větší ovoce zbavte slupky a nakrájejte na kostičky, menší plody nechte v celku. Vložte do kastrůlku s nepřilnavým povrchem, podlijte trochou vody, přidejte zázvorový nápoj tianDe, skořici a hřebíček. Přiveďte k varu a za stálého míchání nechte dusit do změknutí. Podle chuti doslaďte medem nebo javorovým sirupem.
Přejeme dobrou chuť a ať se vám oslavy nejkrásnějších svátků v roce vydaří :)
Novinky ze světa odměn a dárků na Království tianDe!
7. 10. 2024 483x přečteno
Používáte mikrovlnnou troubu? V kuchyni pomůže, zdraví může uškodit
1. 10. 2024 131x přečteno
Největší prodejce kvalitních
produktů tianDe
Doprava zdarma při nákupu
nad 1 500 Kč
Dárky k nákupu nad 1 000 Kč
dle vašeho výběru
Pravidelné slevové akce
a soutěže o produkty
Staňte se součástí našeho království
a získejte třetinu království k tomu
Přidejte se do klubu tianDe královen.
Zaregistrujte se a zdarma dostanete
VIP kartičku s tianDe ID, se kterou máte
kdykoliv všechny produkty o 1/3 levnější.